VaccineSpecialisten logo

West Nile Fever

Sygdom:

West Nile Fever er en sygdom forårsaget af West Nile Virus (WNV). WNV er et flavivirus tæt beslægtet med Japansk Encephalitis Virus (JEV).

WNV er almindeligt forekommende i Afrika, Mellemøsten, det vestlige Asien og Nordamerika. Fugle er det naturlige reservoir, men virus kan overføres til mennesker af myg tilhørende arten Culex.

Inkubationstiden er 2-14 dage. Kun 20% af dem der bliver smittet udvikler en febersygdom (West Nile Fever), med høj feber, hovedpine, træthed, muskelsmerter, eksantem (25-50 %), lymfeknudesvulst, opkastninger og diare.
Hos <1 % ses infektion i centralnervesystemet (CNS) i form af hjernebetændelse, hjernehinde-betændelse eller lammelse. Risikoen for CNS-infektion stiger med alderen.

Forebyggelse og behandling:

Der findes ikke nogen specifik behandling og den behandling der ydes er ren symptomatisk. En del vil få permanente hjerneskader.

Der er registeret flere vacciner til vaccination af heste, men der er endnu ingen human vaccine. Den rejsendes bedste mulighed for at undgå at få WNF er primært ved myggestiksprofylakse:

Myggestiksprofylakse