VaccineSpecialisten logo


Du har valgt følgende 0 lande:

  Særlige myndighedskrav

  Rejsevacciner kan være krævet på destinationen

  Gul feber:

  • Nogle lande kræver vaccination mod gul feber for alle rejsende. Ophold eller transit i lande, hvor gul feber kan forekomme, kan også medføre vaccinationskrav senere på rejsen.
  • WHO anbefaler ikke revaccination af tidligere gul feber vaccinerede.
  • Ved den rejsemedicinske konsultation hos VaccineSpecialisten rådgives du, vedrørende om en gul feber vaccine kræves til netop dit rejsemål.

  Meningitis:

  • Meningokok-vaccination kræves ved pilgrimsrejse til Saudi-Arabien fra 2-års-alderen.

  Polio:

  • WHO’s krisekomité har på sit seneste møde vurderet, de fremskridt mod den endelige udryddelse af polio, som var opnået i de seneste år, er tabt, og at risikoen for international spredning af poliovirus er på det højeste niveau siden den internationale krisesituation blev erklæret i 2014.
   I 2019 er der set en kraftig stigning i poliotilfælde forårsaget af vild poliovirus i Pakistan, og desuden er der fundet udbrud af vaccinefremkaldt polio i 31 lande i alt
  • WHO anbefaler vaccination/revaccination mod polio ved udrejse for personer, der har opholdt sig fire uger eller mere i Afghanistan, Benin, Burkina Faso, Cameroun, Den Centralafrikanske Republik, Tchad, Den Demokratiske Republik Congo, Djibouti, Egypten, Elfenbenskysten, Eritrea, Etiopien, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea Bissau, Israel, Liberia, Madagaskar, Malawi, Mauretanien, Mozambique, Niger, Nigeria, Pakistan, Senegal, Sierra Leone, Somalia, Togo, Uganda, Ukraine og Yemen, og hvor seneste poliovaccination er givet for mere end ét år siden.

  •  

   De danske myndigheder anbefaler revaccination inden afrejsen fra Danmark, hvis man rejser til et af de ovennævnte 29 lande under hensyn til WHO’s kriterier. Vaccinationen bør dokumenteres skriftligt, for eksempel i det internationale vaccinationsbevis.

  • Ved rejser til øvrige lande, som ikke længere har påvist tilfælde af vild- eller vaccinefremkaldt polio, eller hvor landet vurderes at være i risiko for re-introduktion af vild polio eller vaccinefremkaldt polio, bør alle rejsende være fuldt vaccineret mod polio. Dette gælder aktuelt for rejsende til følgende lande: Congo, Iran, Kina. Kenya, Mali, Sudan, Sydsudan og Tadjikistan.

  • Hvis man har fulgt det danske børnevaccination eller har modtaget en tilsvarende antal poliovacciner i et andet land, regnes man for fuldt vaccineret mod polio.

  Læs mere om krævet poliovaccine - Statens Serum Institut

  Online booking - døgnet rundt
  Bestil tid i dag!

  Du er altid velkommen til at ringe
  Tlf. 42 26 00 00

  eller sende en mail til
  info@vaccinespecialisten.dk