VaccineSpecialisten logo


Du har valgt følgende 0 lande:

  Malariaprofylakse

  Primær forebyggelse af myggestik med myggebalsam, myggespray og permethrin imprægneret myggenet er altid vigtig ved ophold i et malariaområde. 

  Læs mere om forebyggelse af myggestik her

  Medikamentelle profylakseregimer:

  • Klorokin bør kun anvendes i områder med P. vivax, og hvor der ikke er risiko for P. falciparum. Midlet tåles af gravide og børn.
  • Malarone er effektivt over for P. falciparum. Resistens ses meget sjældent. Malarone bør ikke anvendes til gravide og ammende kvinder.
  • Doxycyklin er effektivt over for P. falciparum. Doxycyklin er kontraindiceret til gravide efter 10. graviditetsuge og til børn <12 år.
  • Meflokin bruges ikke mere til almindelig malariaprofylakse. Meflokin/Lariam er afregistreret, hvilket betyder, at speciallæger skal have en udleveringstilladelse på præparatet. 
   Meflokin er effektivt over for P. falciparum i Afrika, men ikke alle steder i SØ-asien. Ifølge WHO kan meflokin anvendes til profylakse i hele graviditeten, i 1. trimester kun på tvingende indikation. Meflokin bør ikke anvendes profylaktisk til børn under 3 mdr. eller som vejer under 5 kg, ej heller til personer med epilepsi, tidligere neuropsykiatrisk lidelse eller til personer, der skal dykke. Meflokin bør startes 3 uger før afrejse.

  Selvbehandling af malaria:

  • Selvbehandling kan i almindelighed ikke erstatte medikamentel forebyggelse eller eksakt diagnostik. Inden start af malariabehandling bør man så vidt muligt undersøges af læge og ved mikroskopi af blodudstryg.
  • Ved ophold i mere afsides liggende malariaområder, hvor der er mere end 24-48 timer til nærmeste lægehjælp, kan det anbefales, at den rejsende medgives malariamedicin til selvbehandling som et supplement til forebyggelsen. Der bør vælges et middel, der ikke er indgået i profylaksen: Har man anvendt meflokin, doxycyklin eller klorokin, evt. kombineret med proguanil, foreslås Malarone (voksne: 4 tabletter dagligt i tre dage). Har man anvendt Malarone selvbehandles med meflokin (voksne: 3 tabletter som engangsdosis efterfulgt af én tablet 6-8 timer senere).

  Kan man få malaria mere end én gang?

  • Ja - overstået malaria hos almindelige turister og andre typer rejsende medfører ikke immunitet. Kun personer, som er født og opvoksede i områder med høj forekomst af malaria, udvikler en vis malaria-immunitet.

  Malariarisiko på din rejsedestination:

  Læs mere her om risikoen for malaria på din rejsedestination

  Online booking - døgnet rundt
  Bestil tid i dag!

  Du er altid velkommen til at ringe
  Tlf. 42 26 00 00

  eller sende en mail til
  info@vaccinespecialisten.dk